Women Bare ~ Nikki

I came home from an amazing day in the South of the Netherlands. Tired from the long drive with a five-month-old baby (I nowadays bring along), but at the same time very blissful. I always feel lifted after shooting for Women Bare. I meet the most interesting, inspiring and strong women. From the moment I entered Nikki's home I felt strongly connected to her. We hugged and talked as if we were old friends catching up. Nikki has such a gentle appearance and yet looks so fierce. At the end she gifted me a blue moonstone necklace which represents the feminine and therefore couldn't be more fitting with this project. I've been wearing it ever since. Nikki works in a family business with crystals and that by itself is already pretty impressive. Thank you so much for participating!

These are Nikki's pictures and the words she'd like to share with us (in Dutch):

Strong women

Een sterke vrouw. Wat wil ik dat graag vaker zijn. Een sterke vrouw is iemand die dat ook uitstraalt. Waar de kracht van het innerlijk ook naar buiten uitstraalt. Door de ogen of algehele uitstraling, soms ook gewoon fysiek. Wanneer ik een sterke vrouw zie herken ik dit dus in haar uitstraling, een bepaalde glow.

Uiterlijk doet er dan helemaal niet toe. En dat is voor mij eigenlijk raar, daar ik mijzelf zo bekritiseer op mijn uiterlijk. Vanaf mijn vijftiende jaar ben ik me erg bewust geworden van mijn lichaam. Toen begon ik met opbouwen van mijn onzekerheid, omdat ik niet tevreden was met wat ik de spiegel en op de weegschaal zag. Hierdoor is mijn eigenwaarde in een negatieve spiraal naar beneden gezonken.

Ook foto’s van mezelf vond ik moeilijk om te zien. Ik heb er heel wat huilbuien en frustratie om gehad. Soms bleef ik thuis omdat ik niet tevreden was met wat ik in de spiegel zag. En toen werd ik moeder. En dan staat je leven op z’n kop.

In de afgelopen 15 maanden ben ik enorm veranderd, zachter geworden. Nu wil ik mijn eigenwaarde oplossen zodat mijn dochter later niet hetzelfde probleem heeft. Dat ik haar kan vertellen hoe ze dit op kan lossen, of beter nog, dat ze er sowieso geen last van heeft. De maatschappij waar we nu in leven maakt dat niet makkelijk. Maar ik geloof in eigen kracht. Als je iets echt wil dan lukt dat ook.

Het leven is je eigen kleurplaat. Hoe je die inkleurt bepaal je zelf. Daarom weet ik ook dat er een moment komt dat ik mezelf lief kan hebben zoals ik ben. Wanneer dat is weet ik niet. Dat dit mooie project me weer een stapje dichterbij brengt, daar ben ik van overtuigd.

Juist in deze tijd vind ik het mooi om vrouwen te zien die ‘losser’ staan van de maatschappij. Die zich er niet door laten beïnvloeden. Iedere vrouw heeft stukjes waar zij sterk in is. Ik zie dat bij vriendinnen, mijn zus en bij vrouwen die ik tegenkom in mijn werk. Wanneer ik mooie sterke eigenschappen zie, bewonder ik deze en kijk ik wat ik ervan kan leren. Wat mij raakt en wat mijn drijfveer is is liefde. Liefde voor alle aspecten van het leven, liefde voor alle fijne mensen om me heen, liefde voor de natuur en liefde voor mijn dochter natuurlijk.

Wanneer ik deze liefde ook zou voelen voor mijn lichaam zou me dat compleet maken. Nu vind ik mezelf soms krachtig maar gebruik ik nog te vaak mijn eigen kracht tegen mezelf. De liefde voor mijn dochter gaat me helpen dit te overwinnen. Krachtige vrouwen hebben net als iedereen imperfecties. We moeten er gewoon van leren houden!